fbpx

OM BRASS MONKEY

En nat i vores bar er fuld af flammende cocktails og en eksotisk stemning, der tillader dig at glemme hverdagens stress og jag for en stund.
COCKTAILMENU

COCKTAILBAR I KØBENHAVN

Kom forbi Brass Monkey på Enghavevej 31, og lad os tage dig med på en eventyrlig tiki-rejse. En nat i vores bar er fuld af flammende cocktails og en eksotisk stemning, der tillader dig at glemme hverdagens stress og jag for en stund. Selvom du befinder dig centralt på Vesterbro, vil det føles som om du befinder dig på en hvid sandstrand langs det sydlige Stillehav!

Brass Monkey slog dørene op i 2009, og har sidenhen været på en lang og spændende rejse, som blandt andet inkluderer Politiken famøse ”Ibyen pris” for Københavns bedste bar i 2015.

de fineste rom

Hos Brass Monkey er vi stolte af at kunne tilbyde et af Danmarks største sortimenter af rom, bestående af udvalgt spiritus fra hele verden. Kom forbi og smag nogle af de fineste rom verden har et byde på, eller slap af med en af vores populære cocktails. Vi har noget til en hver smag, og selv hvis rom ikke lige er noget for dig, så har vi naturligvis også et mindre udvalg af andre lækre og forfriskende ting på menuen.

Hvis du er med på lidt fest og ballade, så holder vi jævnlig små Limbo konkurrencer. How low can you go?

NAVNET brass monkey

Lige som alt andet hos Brass Monkey, så er der naturligvis en længere historie bag vores navn. Navnet udspringer fra det gamle engelske udtryk ”cold enough to freeze the balls off a brass monkey”, hvilket vi syntes var særdeles passende her i det kolde Danmark.

Messingabe er den direkte oversættelse af Brass Monkey, men det var faktisk datidens sejlskibe, som der hentydes til i overnævnte sætning. Hvert sejlskib måtte have kanoner til beskyttelse, og dengang krævede kanonerne runde kanonkugler lavet af jern. For at kanonkuglerne ikke skulle rulle rundt på skibsdækket, så ville man prøve at stable dem. Her var løsningen en messingplade, som blev kaldt brass monkey. Messingpladen havde små indtryk, som gjorde at kuglerne ikke ville rulle, samt at messing ikke ville ruste sammen med jernkanonkuglerne ved kolde temperaturer kombineret med regn og sø-vand.

Talemåde

Til trods for at de slap for at kuglerne rustede fast til pladen, så var eneste ulempe er, at messing trækker sig sammen hurtigere end jern ved kolde temperature, og derved gjorde at pyramiden faldt sammen. Heraf sætningen ”cold enough to freeze the balls off a brass monkey”

Sætningen blev en slags talemåde, og har senere hen inspireret mange navne, alt lige fra syrlige cocktails til et Beastie Boys nummer. Vi tror dog at danskerne er nøjagtig lige som førnævnte kanonkugler: lidt kulde stopper ikke festen – den opmuntrer den!

TILMELD VORES NYHEDSBREV

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv forkælet med masser af inspiration, konkurrencer, events og nyheder.

Kom forbi

Enghavevej 31
1674 København V

TORSDAG

Kl. 20.00-01.00

Fredag og Lørdag

Kl. 20.00-04.00

KONTAKT OS

Bordreservation:

book.cph@brassmonkey.dk

Telefon

Tirs–tors kl. 10.00–16.00
+45 51 222 199

Mail

Jobansøgning:
job.cph@brassmonkey.dk

Glemte sager:
lostmyshit.cph@brassmonkey.dk